Saturday, April 16, 2011

video games don't rot mind...exams do!

this week is one of the most crappy week....sebab nak exam of course....i dunno what happen to my brains these days...it's as if they don't function or something.......

.everyday of this week...aku mesti lupa bawak something ...EVERYDAY!!!.....whether it's record book,assignment that's due on that day,my friend's note or even my pencil box.......

to make it worst.....i even had short term memory lost ......one day i ask my friend"erm..mana assignment aku yg ko pinjam?"...and the reply was.."eh bukan baru tadi ja aku bagi kat kau?"....and then i saw the assignment on my lap,right in front of my FACE...and i was like"owh...yeah..now i remember"...AAARRGGHH..

and then the other day.....i went to my friend's house...while i'm in the house aku pakai la selipar rumah dia...and bila dah habeh lepak rumah dia...aku pun balik...halfway balik..aku STOP!!....baru perasan yang aku tengah pakai selipar rumah dia.....and tertinggal la kasut ak kat rumah kawan aku tuh....AAAARRRGGGHH


so i came into conclusion that it's not video games that rot mind....but it's exams....

Thursday, April 7, 2011

MQA,exam,UK and my lectures

i know i should be studying rite now cuz exam tersangatlah dekat....n persiapan nk p UK pun x abeh g....duet x tukaq g...no pon x p buat roaming lagi....kalut2....and orang2 MQA nak mai check U...sbb nk bg pengiktirafan....so kalutlah jugak MSu sbb nak prepare for the day...tak prepare satgi tak diiktiraf plak....


so skarang ni MSU nak perkenalkan sistem di mana smua lecture notes and result di-upload kat internet so that senang student nak access.....rasa kesian sangat masa pegi library tadi......head of department(H.O.D) semua berkumpul kat bilik komputer,susah payah try belajar nak buat semua benda alah tuh....sangat kesian sebab some of them tak 'terer' sangat la nak guna laptop-maptop ni....tup2...kena la belajar macamana nak upload segala macam benda kat internet.....yeah my lecturer semua veteran2.....so its understandable....so its like tengok datuk2 belajar komputer....sangat kesian..


but the most kesian story of all is about my now lecturer,Dr. Hooli......dia pun veteran jugak....n masa dia first start mengajar kitorang dah terkejut sebab selalunya lecturer akan guna power point or just mengajar guna blackboard macam Dr. Ramesh.....jangan pandang rendah pada lecturer yang hanya guna blacboard...sebab lecture Dr. Ramesh is the best!!!...move on to Dr. Hooli....cuba teka dia mengajar guna apa?.....flash?...microsoft word?....naaah...dia guna OHP....so mula2 kitorang panggil dia Dr. OHP sbb x tahu nama

dats not so bad...what's worst is.....tulisan dia....mak ai....memang kecik....its like nak muatkan semua yang dia nak ajar dalam just 1 helai transparency tuh......and lecture dia sangat mendayu-mendayu.....with a snap of a finger....SNAP!......aku selalulah tertidur(or sengaja tidur).......memang sangat ganjil la bila ada orang yang pay attention kelas dia.....and masa praktikal pun...........kitorang selalu rasa malas bila dia ajar.....and slalu buat bodoh je msa praktikal.....rasa bersalah..:(

so....pada suatu hari, kitorang kena isi borang penialaian lecturer2.....and ada la ruangan suggestion kat situ....so...banyak la orang tulis OHP x faham ....tulisan tak nampak....bosan OHP......suruh lecturer lain ajar praktikal....so on and so forth....so bila di-analyse borang penilaian tu....terbukti ramai yang complain pasai Dr. Hooli....

and guess what....hari ni....Dr. Hooli beli laptop baru semata sebab kitorang x faham OHP yang dia buat...and memang rasa macam terharu sangat....rasa macam nak nangis.......

and kitorang dapat tahu yang dia tak pandai pon nak operate laptop......even the most basic things....powerpoint,word,nothing.....dia tak pandai pon the basics thing but he tried so hard nak ikut rentak kitorang.....and tadi dia g nak testing laptop baru dia so he showed us slide OHP yang telah di-scan msok laptop sbg document picture(tak pandai guna power point lagi so scan nota slide OHP)...nak tengok kitorang nampak ke tak....

and mula2 tak nampak sbb of course sama je mcm tgk OHP sbb tulisan dia kecik.....and then one of my friend pegi tolong dia zoom kan gambar tuh...so nampak la dengan jelas sekali..nampak la masa tuh dia try nak ingat button mana yang kena tekan kalau nak zoom...and nampak gila muka dia relief gila bila kitorang cakap kitorang nampak tulisan dia......

rasa macam nak nangis sebab sangat terharu.....memang rasa respect kat Dr. Hooli sekarang sangat membuak2...........and to my friends yang nak tolong ajar power point kat dia esok n nk salin nota OHP dia masok power point....aku rasa korang sweet sangat....

saje nak share my friend's quote:kite mgkn xde kampus sebesar secantik secanggih semantap msu shah alam, tp kite ade dr hooli n the gang. sobsob

i love my lecturers very much!!!!!!!.....you guys are the best!!!!
Saturday, January 29, 2011

Intro...




ok...my laptop keypad dh bersawang sbb lama gle tak update blog...i dunno why malas sangat nak merapu kat sini......

and i dunno why malam ni teringin plak nak mrepek...
malam ni i just got the feeling to cerita pasai india.....just an intro...
cant possibly describe India in just a post....

yup...nape did i end up in India?...dats a question i'll never want to answer...its been roughly a year since i've been here.....and getting used to the environmnt and all is like a living hell....

i still remembered one of my friend yg anti gila tempat ni yang tahap masa buat foundation lagi dia siap cakap rather duduk mesia dari pegi india...and guess where she's now?...yeah she's here...

n skarang dia suka giler try masakan india...panni puri la..parotta la...massalali mosi...for me...still takut nak cuba makanan diorang...

so i stick with chinese or western food....
so the point is tak kenal maka tak cinta....not that i like it here...tapi boleyh la...so dont push it...haha.
so....sepanjang dok india ni.....i hope i can go to tempat2 yang bes kat india...still got 4 more years...

by the way last wednesday India sambut republic day...tak sambut CNY sambut republik day pon ok...janji ada cuti...tak pegi la plak tengok perarakan...so curi pix skit dari Kay A...hehehe...


if u ask me do i like india?......
MAYBE......a maybe is not a 'yes'and is not a 'no'...OK!
but mayb someday.....wayyyyy ahead in the future(OMG..i cant believe i'm saying this!!.gosh2...erghh..can't say it...NO!..NO!....sorry....pergolakan dalaman sekejap)i'm gonna miss india...fuhh...there i said it...
Saturday, October 9, 2010

The 1st Assignment

tak sempat nak terima kenyataan bout me being in the 2nd year of med life dah dapat 5 page essay bout the importnce of microbiology...which i know nothing about and havent bought refence book yet...right now i'm busy moving out of divya apartment to my new dwellington apartment...living with my best-est buddies Dan n Bella and one more incoming, Sar....with better internet connectivity....i think 2nd year will not be THAT bad....except for the fact that i'm celebrating next raya in INDIA!!!.....n i haven't renew my residential permit which expired yesterday....so i'm officially pendatang asing.....


Nabilah~
Thursday, September 30, 2010

how far we've come

pada suatu hari yang sangat terik...dua gadis sedang meneruskan perjalanan ke sekolah lama yang terletak jauh nun di sempadan thailand.....sambil berborak-borak...tiba-tiba terkeluar topik perbincangan tentang budak-budak oversea....


aku:wei kezen ak pon dpt p uk...dpt lancaster

dai: *diam pnjang*...wei hang biaq btoi lancaster

aku:erm...ak pn xtau...ada org habaq lancaster

dai:*muka gabra*...ak pon p lancaster...

aku:*gelak guling2...erm tipu je..tyme tuh ak bwk keta*...jodoh la ampa...dh la skolah irsyad skali..sbpi pon skali...U pon skali..haha


selepas discussion itu sharian dai traumatized by that though...alih-alih kezenku tuh dapat leister...bukan lancaster...hampeh...ak rasa better kalau depa dapat U skali...haha*evil laugh*


to both of you:
omedetto and take care.....be the best damn sensei and engineer!!!


video
Thursday, June 17, 2010

3 rings in marriage...

yeah2...i know that this entry is WAYYYYY too late...but still..

..omedetto!!..

..yup lg seorang kezen ak yg dah kawen....happy?...bohout2 syukriya...but the sad part is i can't find any of my face in the wedding photo...sad but true....wish i could be there...but what the heck...i wish the wedding was a blast!!
can i photoshop my face to this pix?




n dah berkurang la geng raya....not that we get any duet raya but its an annual event...haha...thank god aku balik raya...its horrible enough raya haji lepas kat sini...i am still craving for daging rebus n ayaq asam u know..huhuh



p/s:since everyone is getting married...should i be thinking bout marriage too?....NAAHHH..=P
Monday, May 31, 2010

goodbye si puteh...n welcome si hitam

first entry...wow..this ought to be exciting..well..the most exciting thing that I can think of rite now starts with the letter H...HOME!!...yeah I know that its only been yesterday that I saw my family but I miss 'em already..(homesick much huh?)...but since i'm back....have to bear with it...
~ingin melompat lebih tinggi~

after coming back from malaysia..i will:
# study like hell coz exam is only a month away

# melayan karenah org hitam yg tak faham bahasa

# dengar lebih banyak bunyi hon

# slalu berada dalam gelap coz blackout

# mengutuk depan2.(sebab diorng tak faham)

# kena marah dengan sir nandiger sbb MCQ dpt rendah

# jadikan bunyi train sebagai alarm clock ak

# rasa macam nak balik malaysia

# homesick secara luar biasa

p/s:tahun ni balik raya...yey!..hoping that next year pun dapat balik raya jugak!!
nabilah
 

Blog Template by YummyLolly.com